Ön itt jár: > Kezdőlap >

Mire kell figyelni az első cipő vásárlásakor?

Legfontosabb, hogy gyerekcipő márkát válasszunk, kerüljük a divatos sportmárkák modelljeit! A gyerekcipő gyártók figyelembe veszik a lurkók mozgásfejlődését, életkoruknak és lábfejlődésnek megfelelő modelleket terveznek. Mennyire kell rugalmasnak lennie? A természetes járáshoz elengedhetetlen a rugalmas talp. Annyira legyen hajlékony, hogy a talp gördülő mozgása létrejöjjön. Amennyiben trappolva lép gyermekünk, akkor nem megfelelő számára a cipő!

Az első cipő legyen "bokafogós", azaz a sarokrészen legyen a kéreg merevített. Szára legyen belül párnázott így a bokarészt biztonsággal körbe öleli, így kényelmes elégséges tartást biztosít. Túl magas cipőszár vagy kemény kidolgozás nem optimális, mert a bokacsontot könnyen nyomhatja, szoríthatja, ami fájdalmas és kényelmetlen.

Az első cipő választásánál vegyük figyelembe a gyermek lábformáját, amelyből számos variáció létezik. Széles szétterülő tappancs, magas rüszt, husis lábszár, filigrán gyerekeknél keskeny lábforma vagy vékony lábszár. Üzletünkben szaktanácsadással tudunk segíteni a lábformának megfelelő cipő megtalálásában.