Gyerekcipőboltunk címe: 1149 Bp. Nagy Lajos király útja 110-112. H-P: 10-18, Szo: 10-13 h
Szűrés
Méret
Típus
Kinek?
Vízállóság
Márka
Ár (Ft)
7 990 Ft - 29 990 Ft

Első lépés cipők

2023. első lépés cipők legújabb kollekció. Amikor elindult a pici, nálunk megtalálod a legjobb cipőt számára. Könnyed léptek, gondtalan járástanulás!

81termék
 

A gondosan megválasztott első lépés cipő

… mert nem mindegy, hogy miben tanul meg járni! A prémium márkás első lépés cipők tervezésekor figyelembe veszik a babák puha lábboltozatát, és a bokák kisebb tartóerejét. A jól megválasztott első lépés cipő segít megelőzni az ortopédiai problémák kialakulását. Pihekönnyűek, így a járni tanuló baba úgy érzi, mintha semmi sem lenne a lábán.

Mikor adjuk rá gyerekcipőt?

A tutyik, szilikon talpas zoknik a próbálkozások ideje alatt elegendő. Az ortopédusok álláspontja szerint, ha a baba önállóan jár, már mindenképp szükséges „rendes” talpú cipő. Lehet természetesen hamarabb is -10-11 hónaposan is-, ha a pici már feláll és totyog, főleg a kültéren nagyon aktív. Miért? Mert az utcán vagy az játszótéren a textil/bőr talpúak nem védik a lábát és hamar tönkre mennek. Tavasszal hamarabb cipő kerül a totyogok lábára is, mert a jó idő csábít a játékra. Amennyiben még a séta közben a babakocsiban elüldögél, nem szükséges utcai cipő.

Melyik gyerekcipőt válasszunk az első lépésekhez?

Legfontosabb, hogy gyerekcipő márkát vásároljunk, kerüljük a divatos sportmárkák és a fast fashion üzletek modelljeit! A gyerekcipő gyártók figyelembe veszik a lurkók mozgásfejlődését, életkoruknak és lábfejlődésnek megfelelő modelleket terveznek. Magyarországon több nagy múlttal rendelkező magyar és külföldi gyártó márkái is elérhetőek.

Milyen legyen a babacipő?

Mennyire kell rugalmasnak lennie a talpnak? A természetes járáshoz elengedhetetlen a rugalmas talp. Annyira legyen hajlékony, hogy a talp gördülő mozgása létrejöjjön. Amennyiben trappolva lép a cipőben gyermekünk, akkor nem megfelelő számára a cipő!

Az első cipő legyen "bokafogós", azaz a sarokrészen legyen a kérege merevített. Szára legyen párnázott, így a bokarészt biztonsággal körbe öleli, kényelmes és elégséges tartást biztosít. Túl magas cipőszár vagy kemény kidolgozás nem optimális, mert a bokacsontnál csak a vékony bőr van, nem megfelelő kialakítás nyomhatja, szoríthatja, ami fájdalmas és kényelmetlen.

Az első cipő választásánál vegyük figyelembe a gyermek lábformáját, amelyből számos variáció létezik. Széles szétterülő tappancs, magas rüszt, husis lábszár, filigrán gyerekeknél keskeny lábforma vagy vékony lábszár. Üzletünkben szaktanácsadással tudunk segíteni a lábformának megfelelő cipő megtalálásában.

Hol vásároljunk gyerekcipőt?

Ha megoldható, ajánlott személyesen vásárolni gyerekcipőboltban. A legszerencsésebb ha megpróbáljuk a pici lábára a cipőt. Megvizsgálhatjuk a cipő illeszkedik-e a lábformához, mennyire könnyű fel- és levenni, fontos szempont, hogy a későbbiekben az öltözködést ne nehezítsük meg. A valós méret is felpróbálva derül ki! Vegyük figyelembe, h a gyártók méretezése eltérő lehet.