Gyerekcipőboltunk címe: 1149 Bp. Nagy Lajos király útja 110-112. H-P: 10-18, Szo: 10-13 h; Július 12-én ZÁRVA!!!
Szűrés
Méret
Típus
Kinek?
Vízállóság
Márka
Ár (Ft)
7 990 Ft - 29 990 Ft

Első lépés cipők

2024-es új kollekciós első lépés cipők már a kínálatunkban. Amikor elindul a baba, nálunk megtalálod a legjobb cipőt számára. Könnyed léptek, gondtalan járástanulás!

88termék
 

Az első lépésekhez: Hogyan válassz első cipőt a gyermekednek?

Szülőként semmi sem hasonlítható ahhoz az örömhöz, amikor láthatod, ahogyan a kisgyermeked megteszi az első lépéseket. De a rengeteg lehetőség mellett a megfelelő cipő megtalálása túlterhelő lehet. Ezért vagyunk itt, hogy segítsünk a megalapozott döntés meghozatalában.

Amikor gyermeke első cipőjének kiválasztására kerül sor, a kényelem és a támogatás kulcsfontosságú. Válasszon puha, légáteresztő anyagokból, például bőrből vagy vászonból készült cipőt, hogy biztosítsa a megfelelő szellőzést és megelőzze a kényelmetlenséget. Keresse a rugalmas talppal rendelkező modelleket, amelyek lehetővé teszik a láb természetes mozgását és stabilitást biztosítanak.

Emellett vegye figyelembe a cipő illeszkedését is. Biztosítani kell, hogy gyermeke lábujjainak elegendő hely maradjon a lábujjak mozgásához, de ne legyen olyan nagy, hogy a cipő könnyen lecsússzon. Ne felejtse el megmérni mindkét lábát, és próbálja fel a cipőt zoknival a pontos illeszkedés érdekében.

Készüljön fel arra, hogy elinduljon gyermeke első cipőjének kiválasztásának izgalmas útján!

Mire figyeljünk az első cipő kiválasztásakor

A megfelelő cipő kiválasztása számos tényezőtől függ. Először is, ügyeljünk arra, hogy a cipő puha és lélegző anyagokból készüljön, mint például bőr vagy vászon. Ezek az anyagok lehetővé teszik a lábak megfelelő szellőzését és kényelmet biztosítanak.

Fontos még a cipő talpának rugalmassága is. A cipő talpának kellően rugalmasnak kell lennie ahhoz, hogy a láb természetes mozgását megengedje és stabilitást biztosítson.

A cipőnek megfelelő illeszkedést kell biztosítania. Ügyeljünk arra, hogy a cipő olyan méretű legyen, hogy a gyermek ujjaiban legyen elég hely a mozgáshoz, de ne legyen túl nagy, hogy könnyen leessen róla.

A gondosan megválasztott első lépés cipő

… mert nem mindegy, hogy miben tanul meg járni! A prémium márkás első lépés cipők tervezésekor figyelembe veszik a babák puha lábboltozatát, és a bokák kisebb tartóerejét. A jól megválasztott első lépés cipő segít megelőzni az ortopédiai problémák kialakulását. Pihekönnyűek, így a járni tanuló baba úgy érzi, mintha semmi sem lenne a lábán.

Mikor kell az első cipő?

A tutyik, szilikon talpas zoknik a próbálkozások ideje alatt elegendő. Az ortopédusok álláspontja szerint, ha a baba önállóan jár, már mindenképp szükséges „rendes” talpú cipő. Lehet természetesen hamarabb is -10-11 hónaposan is-, ha a pici már feláll és totyog, főleg a kültéren nagyon aktív. Miért? Mert az utcán vagy az játszótéren a textil/bőr talpúak nem védik a lábát és hamar tönkre mennek. Tavasszal hamarabb cipő kerül a totyogok lábára is, mert a jó idő csábít a játékra. Amennyiben még a séta közben a babakocsiban elüldögél, nem szükséges utcai cipő.

Melyik gyerekcipőt válasszunk az első lépésekhez?

Legfontosabb, hogy gyerekcipő márkát vásároljunk, kerüljük a divatos sportmárkák és a fast fashion üzletek modelljeit! A gyerekcipő gyártók figyelembe veszik a lurkók mozgásfejlődését, életkoruknak és lábfejlődésnek megfelelő modelleket terveznek. Magyarországon több nagy múlttal rendelkező magyar és külföldi gyártó márkái is elérhetőek.

Milyen legyen a babacipő?

Mennyire kell rugalmasnak lennie a talpnak? A természetes járáshoz elengedhetetlen a rugalmas talp. Annyira legyen hajlékony, hogy a talp gördülő mozgása létrejöjjön. Amennyiben trappolva lép a cipőben gyermekünk, akkor nem megfelelő számára a cipő!

Az első cipő legyen "bokafogós", azaz a sarokrészen legyen a kérege merevített. Szára legyen párnázott, így a bokarészt biztonsággal körbe öleli, kényelmes és elégséges tartást biztosít. Túl magas cipőszár vagy kemény kidolgozás nem optimális, mert a bokacsontnál csak a vékony bőr van, nem megfelelő kialakítás nyomhatja, szoríthatja, ami fájdalmas és kényelmetlen.

Az első cipő választásánál vegyük figyelembe a gyermek lábformáját, amelyből számos variáció létezik. Széles szétterülő tappancs, magas rüszt, husis lábszár, filigrán gyerekeknél keskeny lábforma vagy vékony lábszár. Üzletünkben szaktanácsadással tudunk segíteni a lábformának megfelelő cipő megtalálásában.

Hol vásároljunk gyerekcipőt?

Ha megoldható, ajánlott személyesen vásárolni gyerekcipőboltban. A legszerencsésebb ha megpróbáljuk a pici lábára a cipőt. Megvizsgálhatjuk a cipő illeszkedik-e a lábformához, mennyire könnyű fel- és levenni, fontos szempont, hogy a későbbiekben az öltözködést ne nehezítsük meg. A valós méret is felpróbálva derül ki! Vegyük figyelembe, h a gyártók méretezése eltérő lehet.