Gyerekcipőboltunk címe: 1149 Bp. Nagy Lajos király útja 110-112. H-P: 10-18, Szo: 10-13 h
GYEREKCIPŐ BLOG

Primigi szandál vélemény

2020.05.21 16:16
Primigi szandál vélemény

Miért érdemes Primigi szandált választani?

Vásárlóink kapásból azt felelnék: - Mert gyönyörűek! Olaszország első számú gyerekcipő márkája igényes, innovatív termékeiből itt a szandálokat mutatjuk be.

Primigi baba szandálok már az első lépésektől

A könnyű bébi szandálok a pici lábaknak súlytalanságot és szabadság érzetet adnak. A lépések akadálytalanul gördülnek végig a talajon. Rugalmas talpán a tapadó korongok biztonságot nyújtanak. Totyogó babáknak rendkívül fontos a stabilitás, a próbálkozás hamarosan magabiztos járássá alakul. Kérge hátul megerősített, megfelelően fogja a sarkat. A szár felső része párnázott, körülölelik a bokát, így a támasztás mellett a mozgásban sem zavaró. A Primigi cipők nagyon puha, finom bőrből készülnek, nem törik vagy irritálják a bőrt. A Primigi szandálok ajánlottak a szétterülő lábú, magas rüsztű, husis lábszárú gyerekeknek is.

 

Kéreg nélküli, hátul nyitott szandálok

A Primigi cipők tervezésénél figyelembe veszik, hogy mi jellemző az adott korosztály lábfejlődésére. 

Mikor nem szükséges már kérges szandál? 3 éves korra a láb anatómiája megváltozik. Eltűnik a babaháj, a szétterülő talpacskák új formát nyernek. Az első években szükséges a megfelelő sarokfogás. Utána viszont a láb minden kis izomzatának meg kell erősödnie ahhoz, hogy önállóan, támaszték nélkül sem legyen bedőlése a bokának. Kérjük, vegye figyelembe, hogy bizonyos fokú dőlés, ebben a korban teljesen normális, ami nem jelent rendellenességet! A szabad mozgás által a láb magától korrigálódik és éri el szabályos lábformát. Folytonos támaszték mellett nem erősödik megfelelően a boka tartása. Ha mégis aggódik, és különös figyelmet szentel ennek a kérdésnek, játékos lábtornát érdemes otthon végezni a gyerekkel. Ez segíti a láb tartásának megerősödését és a boltozat kialakulását.

Nagyobb gyerekeknek megváltozik a mozgása, sokkal nagyobb hévvel mennek a játékba. A szandáloknak is strapaíróbbnak kell lenniük, egész napos használatra tervezettnek. Tévhit, hogy a hátul pántos szandálok nem tartanak! Pont ott adnak stabilitást mozgás közben, ahol szükséges. A tépőzárak, pántok megtartják a lábat, a szandál járás közben alá simul a talpnak, dinamikus mozgást biztosít.

A junior szandálok talpa hajlékony és könnyű, felépítésük erősebb, így jól bírják a terhelést. Talpuk mintázott, megfelelő tapadást biztosítva. Felsőrészük sportbéléses, ami jó nedvszívó képességű, nem irritálja a bőrt. A fiú szandálok talp belső része szintén nedvszívó felületű, mezítláb is komfortos érzést nyújt.

Óvodai benti, váltócipő

A legtöbb intézmény benti, váltó cipőt kér a gyerekeknek. A szandálok kényelmesek, jól szellőznek. Tartósak, így a nyár végén szépen bevándorolnak a bölcsibe vagy az oviba.

 

A teljes Primigi szandál választék itt található