Gyerekcipőboltunk címe: 1149 Bp. Nagy Lajos király útja 110-112. H-P: 10-18, Szo: 10-13 h

Milyen legyen az első cipő?

Első cipő a babának

Legfontosabb, hogy gyerekcipő márkát válasszunk, kerüljük a divatos sportmárkák és a fast fashion üzletek modelljeit! A gyerekcipő gyártók figyelembe veszik a lurkók mozgásfejlődését, életkoruknak és lábfejlődésnek megfelelő modelleket terveznek.

Mennyire kell rugalmasnak lennie a talpnak? A természetes járáshoz elengedhetetlen a rugalmas talp. Annyira legyen hajlékony, hogy a talp gördülő mozgása létrejöjjön. Amennyiben trappolva lép gyermekünk, akkor nem megfelelő számára a cipő!

Az első cipő legyen "bokafogós", azaz a sarokrészen legyen a kéreg merevített. Szára legyen belül párnázott így a bokarészt biztonsággal körbe öleli, kényelmes elégséges tartást biztosít. Túl magas cipőszár vagy kemény kidolgozás nem optimális, mert a bokacsontot könnyen nyomhatja, szoríthatja, ami fájdalmas és kényelmetlen.

Az első cipő választásánál vegyük figyelembe a gyermek lábformáját, amelyből számos variáció létezik. Széles szétterülő tappancs, magas rüszt, husis lábszár, filigrán gyerekeknél keskeny lábforma vagy vékony lábszár. Üzletünkben szaktanácsadással tudunk segíteni a lábformának megfelelő cipő megtalálásában.

Nézze meg első lépés cipő kínálatunkat!